«Max Manus» norsk Oscar-kandidat

KANDIDAT: Axel Hennie som Max Manus kan fort få seg en tur til Los Angeles. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<p«Max Manus» skal kjempe om Oscar-kandidatur.</p

«Max Manus» er plukket ut til å være Norges kandidat til beste utenlandske film i Academy Awards.

Filmen forteller om en historisk viktig tid for Norge, men har også et universelt tema som berører alle nasjoner som har unge menn og kvinner i krig, mener den norske Oscar-komiteen.

«Max Manus» er allerede solgt til over 30 land, blant andre store land som Kina, Japan, Tyskland, Frankrike og Russland.

– Etter nok et år med en stor norsk filmproduksjon, hadde komiteen mange norske spillefilmer å velge blant. Komiteen vil gjerne trekke fram «Nord» og «Upperdog» som to filmer som utpekte seg som sterke kandidater, heter det i en pressemelding fra Norsk filminstitutt.

Etter vellykkede visninger på filmfestivalen i Toronto, har det kommet inn flere tilbud fra amerikanske distributører til «Max Manus». Utover høsten skal filmen vises på flere filmfestivaler i USA og Tyskland.

Flere prisutdelinger kan bli aktuelle for den norske motstandsfilmen. «Max Manus» konkurrerer med over 40 andre europeiske filmer om den europeiske filmprisen som deles ut i Tyskland i desember. Filmen skal også meldes på til Golden Globe, prisen som deles ut av utenlandske filmkritikere basert i Los Angeles. (©NTB)