Kronprinsparet intervjues på CNN

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit under pressemøtet på Sheraton Hotel i New York fredag. Kronprinsparet er i byen for å delta på møtet i Clinton Global Initiative. Foto: Pontus Höök / Scanpix Les mer Lukk

<pKronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit blir intervjuet av CNNs stjernereporter Christiane Amanpour i New York mandag.</p

– Intervjuet finner sted klokka 11 lokal tid, altså klokka 17 norsk tid, opplyser kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved slottet til NTB.

Intervjuet inngår i Amanpours daglige talkshow med aktuelle, framtredende gjester, og er planlagt sendt fredag 2. oktober klokka 21 norsk tid på CNN.

Tidspunktet for intervjuet var opprinnelig satt til klokka 15 mandag 28. september, men er nå flyttet til klokka 11 lokal tid. Meningen var også at det skulle spilles inn og sendes live samme dag.

Nytt TV-program

Christiane Amanpour, som er en av de store kjendisjournalistene i USA, startet for en ukes tid siden sitt eget talkshowprogram med nyhetsvri og svært kjente gjester i studio. Det høye målet er å sette «en ny global agenda», ifølge programbeskrivelsen.

Programmet heter «Amanpour» og varer i 30 minutter. Det sendes hver dag klokka 15 lokal tid (21 norsk tid).

Fredag blir det kronprinsparet som skal medvirke i programmet i et 12 minutter langt intervju. Forespørselen fra CNN kom allerede før Haakon og Mette-Marit reiste til New York i forrige uke.

FN-engasjement

– Temaet for intervjuet blir deres internasjonale engasjement. Kronprinsen skal snakke om sin deltakelse i FNs utviklingsprogram UNDP og kronprinsessen om sitt engasjement for UNAIDS, opplyser Hagen.

Kronprins Haakon er goodwillambassadør for UNDP og kronprinsesse Mette-Marit har de tre siste årene vært spesialutsending for FN-organisasjonen UNAIDS.

Kronprinsen sa til norsk presse i New York fredag at han ikke trodde det går på lang sikt å jobbe med utviklingsspørsmål uten å ta inn klima som en integrert del av det.

– Det er ingen motsetning mellom klima og utvikling. Jeg tror det heller er omvendt. Vi kan ikke regne med å snakke om utvikling hvis ikke vi tar hensyn til klima, sa kronprins Haakon til TV 2.

Kronprinsparet var i forrige uke i New York for å delta på konferansen til Clinton Global Initiative, og har i disse dagene et privat program i byen.

Christiane Amanpour ble kjent da hun arbeidet som krigskorrespondent, blant annet i Irak og på Balkan. Hun har vært utenrikskorrespondent i 18 år og er i dag sjefskorrespondent i CNN. (©NTB)