Aalesund berget poeng i Stavanger

Alexander Ødegaard legger inn i Eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Aalesund på Viking stadion søndag kveld. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Les mer Lukk

<pAalesund-trener Kjetil Rekdal fikk mannskapet sitt til å ofre hundre prosent i bortemøtet mot Viking. Det betalte seg med ett viktig poeng i bunnstriden.</p

Aalesund kom opp på 31 poeng etter 1-1 i Stavanger, og har fem poeng ned til Strømsgodset på kvalifiseringsplass og Bodø/Glimt på nedrykksplass.

Viking startet kampen best og styrte det meste av banespillet. For Aalesund ble det en vond første omgang mot angrepslystne siddiser etter cupfinaletriumfen over Odd Grenland. Uttellingen for Viking kom allerede etter 19 minutter da Børre Steenslid headet inn 1-0-målet på et frispark fra siden.

Steenslid var hardt arbeidende og gjorde sitt til at Viking fikk spilt fram de rette ballene i øsregnet i Stavanger. 24-åringen kom til Viking i januar 2007 fra Sogndal, og har vært en viktig brikke for Stavanger-laget. Han har også figurert som kaptein på det norske U21-landslaget.

Viking gikk til pause med fortjent ledelse, men utligningen skulle komme på en sjelden Aalesund-sjanse. Scoringen kom ved Khari Stephenson som fikk uttelling i det 78. minutt, også det på et hodestøt, etter corner.

Viking kom til de fleste avslutningene, men ingen av spissene hadde dagen og da ble det med poengdeling. Viking-trener Uwe Rösler hadde fornyet tilliten til de samme elleve spillerne som startet bortekampen mot Start i forrige serierunde. Landslagsaktuelle Trond Erik Bertelsen ble plassert på benken for andre seriekamp på rad.

Hos Aalesund manglet Johan Arneng. AaFK-kapteinen ble sparket ned av Kenneth Dokken i semifinalen mot Odd Grenland torsdag. (©NTB)