Flere pågrepet etter helikopterranet

HELIKOPTER-RAN: Her er helikopteret gjerningsmennene brukte for å flykte etter ranet. (Scanpix) Les mer Lukk

<pPågrepet i Stockholmsområdet.</p

Tidlig søndag morgen ble en mann pågrepet for ranet av en pengesentral i Västberga. Det skriver den svenske avisen Expressen.

Mannen sitter nå i arresten, i påvente av forhør.

Siktet

Ifølge nyhetsbyrået TT er flere pågrepet - mistenkt for medvirkning i saken. NTB skriver søndag at de pågrepne er siktet for grovt ran, eller medvirkning til dette.

Alle de mistenkte skal være pågrepet i Stockholmsområdet.

- Pågripelsene var udramatiske. Det er vår nasjonale innsatsstyrke som gjennomførte aksjonen, sier operativ sjef Arne Andersson i Rikskriminalpolisen til TT.

Det er ifølge Andersson ikke et direkte tips som ledet til pågripelsene.

- God etterforskning

- Dette er frukten av god etterforskning, sier han til nyhetsbyrået.

Pågripelsene skjedde over en tidsperiode søndag morgen og formiddag. Politiet ønsker ikke å kommentere eksakt hvor mange som er arrestert, men Andersson sier det trolig ikke flere vil bli pågrepet i løpet av dagen.

Det oppsiktsvekkende ranet skjedde i 5-tiden onsdag morgen. Ranerne ankom pengesentralen i et helikopter og slo seg gjennom glasstaket. Etter å ha lempet sekker med penger om bord, fløy ranerne fra stedet i helikopteret. Det tok om lag 20 minutter.

Noen timer senere ble helikopteret funnet, men verken ranere eller utbytte var å se. Ifølge svenske medier har politiets hovedteori vært at ranet ble planlagt og utført av organiserte kriminelle med røtter på Balkan, og med militær erfaring. (©NTB)