Bilbomber rystet nordlige Pakistan

ALVORLIG: Selvmordsangrepet i Peshawar lørdag kostet minst ti meneskeliv. (Foto: REUTERS / Fayaz Aziz / SCANPIX) Les mer Lukk

<pMinst 16 personer er drept og 150 såret i to selvmordsangrep i Pakistan, opplyser politiet.</p

I storbyen Peshawar, nord i landet, ble minst ti personer drept og over 100 såret da en kraftig bilbombe eksploderte lørdag formiddag lokal tid.

Selvmordsbomberen kjørte inn på en parkeringsplass utenfor et forretningsbygg i sentrum av byen. Først kastet han en håndgranat inn mot en menneskemengde, deretter detonerte han den om lag 100 kilo tunge ladningen med sprengstoff han hadde i bilen, opplyser politiet.

Eksplosjonen førte også til store materielle ødeleggelser, og flere bygninger og biler i nærheten ble ødelagt.

Angrep politistasjon

Noen timer tidligere ble seks personer drept og over 30 såret i et selvmordsangrep mot en politistasjon i Bannu nordvest i landet. Både politistasjonen og flere hus i nærheten raste sammen etter eksplosjonen.

Bannu ligger på veien til Nord-Waziristan, som er et urolig stammeområde på grensa til Afghanistan og et kjerneområde for medlemmer av al-Qaida- og Taliban.

Hevnaksjoner

Lørdagens angrep kommer etter en periode der Taliban har forholdt seg relativt rolig, ifølge BBC. Etter en omfattende offensiv mot opprørerne, har pakistanske myndigheter klart å påføre Taliban store nederlag. Flere talibanledere er drept, mens andre er arrestert. Taliban på sin side har sverget å slå tilbake.

– Vi vil gjennomføre flere angrep som dette, og de vil være kraftige, sier Quari Hussai, som hevder å være talsmann for den pakistanske Taliban-lederen Hakimullah Meshud. (©NTB)