Bot og bedring etter nedsparking

Aalesunds Johan Arneng (liggende) ble sparket ned av Odd Grenland-spilleren Kenneth Dokken i torsdagens NM-semifinale. Dokken er bøtelagt av Odd etter hendelsen. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix) Les mer Lukk

<pOdd Grenland gir syndebukken Kenneth Dokken (30) bot etter nedsparkingen av Aalesund-kaptein Johan Arneng (30) i cupsemifinalen torsdag.</p

Klubbdirektør Hans Erik Utne vil ikke uttale seg om størrelsen på boten. Det er ventet at også Norges Fotballforbund (NFF) ser nærmere på saken, og da kan det gå mot flere kampers utestengelse for Odd-spilleren.

– Slike situasjoner skal vi ikke ha i klubben, sier Utne til NRK.

Ti minutter gjensto av semifinalekampen da Dokken gikk til angrep på Arneng med et hardt og målrettet spark i lårhøyde. Arneng falt til bakken med store smerter.

I Aalesund fryktet man at kapteinen var alvorlig skadd, men det dreide seg «bare» om en kraftig bloduttredelse i lårmuskelen. Uansett ser det svart ut med tanke på helgens kamp i eliteserien.

– Det skal veldig, veldig mye til for at han spiller mot Viking, sier fysioterapeut Bjørn Erik Melland til aftenbladet.no.

Dokken skal fredag ha ringt til både Arneng og Aalesund-trener Kjetil Rekdal for å beklage sin oppførsel. (©NTB)