Produksjonen stengt ved Statfjord C i Nordsjøen

StatoilHydro har stengt produksjonen på Statfjord C i Nordsjøen etter et utslipp av olje. Foto: StatoilHydro Les mer Lukk

<pStatoilHydro har stengt produksjonen på Statfjord C i Nordsjøen etter et utslipp av oljeforurenset vann. Selskapet har rapportert hendelsen inn til Petroleumstilsynet. </p

– Det har vært utslipp av produsert vann fra ett av stigerørene. Situasjonen er under kontroll, og utslippet er stanset, opplyser Øistein Johannessen, vakthavende informasjonssjef i StatoilHydro til Aftenbladet.

Utslippet består av et tynt lag av lettere olje, såkalt oljeskinn.

– Oljefilmen dekker et område som er rundt 2 kilometer langt og 300-400 meter bredt. Det er foreløpig ikke aktuelt å aksjonere mot utslippet, ettersom oljeskinn er vanskelig å samle opp, opplyser, opplyser kommunikasjonsrådgiver Ane Eide Kjærås i Kystverket til NTB.

Kystverket har sendt et fly til området for å observere oljen.

Petroleumstilsynet ble varslet om utslippet klokken 9.40.

– Det var et helikopter som oppdaget oljefilmen. Utslippet ble stoppet umiddelbart, og StatoilHydro har stengt produksjonen inntil videre. Det er for tidlig å si noe om alvorlighetsgraden, sier Inger Anda, pressetalskvinne i Petroleumstilsynet til NTB. (©NTB)