Molde til cupfinalen etter dramatisk målfest

EKSTRAOMGANGER: Moldes Pape Pate Diouf og Mame Biram Diouf (t.h.) kjemper om ballen i duell med Andreas Nordvik (foran) under semifinalen i NM i fotball mellom Molde og Vålerenga på Aker Stadion i Molde onsdag kveld. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pEn høydramatisk avslutning sørget for ekstraomganger i cupsemifinalen mellom Vålerenga og Molde onsdag. Det sto 2-2 ved full tid, men Molde vant til slutt 6-3. </p

En merkelig første omgang og lenge kjedelig annen omgang ble avløst av et høydramatisk sluttkvarter. Vålerenga var på god vei mot seier, men alt snudde da det svartnet for Andreas Nordvik.

Den innleide Rosenborg-stopperen dyttet Mame Biram Diouf over ende etter en duell i feltet. TV-bildene kunne tyde på at Diouf slo stopperen i duellen før hendelsen.

Det hele resulterte uansett i at Nordvik fikk direkte rødt kort og Molde straffespark. Fra krittmerket fikk Magne Hoseth så vidt ballen i mål, i Troy Perkins’ venstre hjørne.

Da ble Harmeet Singhs vakre ledermål fra første omgang utlignet. Men Vålerenga ga ikke opp. Like etter kalddusjen steg Mohammed «Moa» Abdellaoue til værs og stanget inn 2-1.

Men anført av en scene duket for dramatikk, med en søkkvåt gressmatte og øsende regn, gikk Molde i angrep igjen. Pape Pate Diouf, som hadde sløst en rekke sjanser i første omgang, fikk lirket inn 2-2 etter et kaotisk angrep. Det ga ekstraomganger i kampen om en av de to finaleplassene i NM.

** I 95. spilleminutt scorer Pape Pate Diouf. 3-2 til Molde.

** I 105 spilleminutt scorer Makthar Thioune. 4-2 til Molde.

** I 116. spilleminutt scorer Mohammed Abdellaoue. 4-3 til Molde.

** I 119 spilleminutt scorer Makthar Thioune 5-3 til Molde.

** I 120 spilleminutt scorer Mattias Mostrøm. 6-3 til Molde.