Nytt bilde av drapsdømt offentliggjort

SLIK SER WIIK UT I DAG: – Det forrige bildet som har vært brukt i mediene har vært over ti år gammelt, sier politioverbetjent Olav Brubakk. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pPolitiet sendte mandag ut et nytt bilde av drapsdømte Terje Wiik som skal være på rømmen i Tyskland.</p

Den 61 år gamle giftdrapsdømte mannen uteble fra soning på Ila fengsel forrige fredag. Han skal ha reist til Frankrike og Strasbourg, angivelig i et forsøk på å få behandlet den ti år gamle drapsdommen i Menneskerettighetsdomstolen der.

Ifølge opplysninger skal Wiik være syk i Tyskland og ha oppsøkt lege. Han har vært i kontakt med ansatte på Ila landsfengsel og sagt at han vil vende tilbake til soningen. Han har imidlertid gitt den samme beskjeden flere ganger de siste dagene, men har fremdeles ikke vist seg. Mandag bestemte politimester Torodd Veiding at et nytt bilde av Wiik skulle publiseres.

– Nyttig

– Det forrige bildet som har vært brukt i mediene har vært over ti år gammelt. Derfor tenkte vi det kunne være nyttig å sende ut et bilde som viser hvordan han ser ut nå, sier politioverbetjent Olav Brubakk i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Wiik ble i 1999 dømt til 21 års fengsel og ti års sikring for å ha tatt livet av Inger Lise Bakken (40) i Trondheim med giften thallium. Senere, da de nye reglene om forvaring kom, ble dommen omgjort til 21 års fengsel.

Fredag for en uke siden skulle han returnert til Ila landsfengsel etter en permisjon, men Wiik har ikke vist seg.

– Syk i Tyskland

Imidlertid var det kontakt mellom Wiik og betjenter ved fengselet søndag, sier fengselsdirektør ved Ila, Knut Bjarkeid, til Dagbladet.

Wiiks advokat John Christian Elden sier i en tekstmelding til avisen at Wiik har vært syk i Tyskland, der han skal ha vært i kontakt med en lege for å få behandling.

Wiik er foreløpig ettersøkt via Interpol i Europa. Politiet har forsøkt å ringe ham på mobiltelefon, uten å oppnå kontakt.

– Det kan nå ikke utelukkes at han er tilbake i Norge. Politiet ønsker tips om observasjoner av Wiik, samt andre opplysninger som kan hjelpe oss med å pågripe ham og føre ham tilbake i fengselet, skriver politiet i den oppdaterte etterlysningen mandag.

Terje Wiik hadde rød allværsjakke, grønn genser, rød t-skjorte, olabukse og svarte joggesko da han fikk permisjon fra fengselet. Han bruker vanligvis briller. (©NTB)