Tamt Molde tapte i Tromsø

Eliteserie-kamp i fotball mellom Tromsø og Molde på Alfheim Stadion, søndag kveld. Joel Lindpere med ballen, i duell med Daniel Berg Hestad (t.v.) og Magne Hoseth. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Les mer Lukk

<pTromsø var hakket hvassere enn Molde i alle spillets faser og vant fortjent 1-0 på Alfheim søndag. Tore Reginiussen ble matchvinner for hjemmelaget.</p

Molde så ikke ut til å trives i et kaldt og høstlig Tromsø. Makthar Thioune var i en egen klasse på Alfheim, men fikk liten drahjelp fra medspillerne. Flere ganger ble både Mame Biram Diouf og Pape Pate Diouf frispilt, men dette var dagen da ingenting stemte offensivt for Molde.

Tromsø, som har hatt store problemer med å omsette dødballer til mål i årets sesong, fikk full uttelling på en Joel Lindpere-corner etter 25 minutter. Tore Reginiussen stupte kontant inn 1-0 for hjemmelaget.

Etter scoringen kontrollerte Tromsø det meste på Alfheim, men uten å skape de store sjansene.

Til tross for en sluttspurt fra Molde, kom ikke laget nærmere enn at Mame Biram Diouf avsluttet like til side for mål fem minutter før slutt.

Tromsø hadde sin fremste spiller i Tom Høgli, som alltid var offensiv og villig fra sin backplass.

Seieren var svært kjærkommen for Tromsø, som nå ligger på en åttendeplass på tabellen med sine 32 poeng. Dermed ser det ut til at laget kan unngå nedrykksstrid de kommende ukene.

Molde-tapet åpner for at Rosenborg kan sikre seriegullet med seier over Tromsø på Lerkendal onsdag. (©NTB)