Stoltenberg avviser «Plan B» med Venstre

Venstre-leder Lars Sponheim (t.v.) og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i Stortingets vandrehal. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pStatsminister Jens Stoltenberg (Ap) avviser at han hadde samarbeid med Venstre som sin Plan B før valget og at han skal ha drøftet dette konkret med Lars Sponheim. </p

Den avtroppende Venstre-lederen sier at han på fisketur med statsminister Stoltenberg i fjor sommer snakket om å gå i regjering sammen med Ap.

Sponheim kunne gått i regjering med Stoltenberg

Stoltenberg bekrefter overfor Aftenposten.no at regjeringssamarbeid var ett av mange temaer som ble diskutert, men han avviser Sponheims versjon av samtalene.

– De var helt uforpliktende og utgjorde ingen alternativ plan. Jeg var helt klar på at mitt mål og min eneste plan var flertallsregjering med SV og Sp, sier Stoltenberg.

Fra før har det bare vært kjent at de to var på fisketur i fjellet sammen. Men det var ikke bare fiskehygge som sto på programmet.

– Det er klart vi ikke gjorde det bare for å fiske. Da kunne vi holdt det hemmelig. Begge ønsket vi å signalisere noe, sier Sponheim til Bergens Tidende.

Han sier de to foruten å snakke politikk på fisketuren, også hadde hatt jevnlige samtaler under fire øyne flere ganger i halvåret. Blant spørsmålene som ble drøftet var regjeringsspørsmålet. (©NTB)