Vil begjære Quarten konkurs

Publikum nyter amerikanske Marilyn Manson i aksjon på andre dag av Quartfestivalen 2009 i Kristiansand onsdag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX . Les mer Lukk

<pDen underskuddstyngede Quart-festivalen i Kristiansand blir trolig begjært konkurs av ansatte som ikke har fått lønna si.</p

Rundt 60 ansatte skal ifølge kilder dagbladet.no har snakket med, ha om lag 2 millioner kroner i lønn til gode hos selskapet Quart Event, som eies av Arild Buli.

Carl Jørgen Fjermeros, cateringansvarlig under årets festival, er en av flere ansatte som har varslet at de vil begjære Bulis selskap konkurs.

– Jeg har forklart Arild Buli at jeg er nødt til å gjøre dette. Alt det formelle må være i orden hvis ikke mister jeg rettighetene mine overfor lønnsgarantifondet, sier Fjermeros til avisa.

De ansatte kommer til å levere et konkursvarsel i neste uke og gir Buli to uker til å frambringe penger til lønn, etter å ha levert lønnskrav for fire uker siden.

Totalt gikk Quart 09 med 30 millioner i minus, noe som har gitt 15 millioner kroner i gjeld. Buli overtok konkursboet etter at festivalen rett før åpning gikk til skifteretten.

Buli er orientert om de ansattes avgjørelse, og han tror det ikke bli blir noen ny Quart-festival hvis det ender med konkurs, skriver dagbladet.no. (©NTB)