Minst 16 drept i eksplosjon i Kabul

En kraftig eksplosjon rystet Kabul torsdag. Foto: REUTERS / Ahmad Masood / SCANPIX Les mer Lukk

<pMinst ti afghanere og seks italienske soldater er drept i en voldsom eksplosjon i Afghanistans hovedstad Kabul. Tykk røyk steg rett etterpå til værs fra et område som huser USAs og Storbritannias ambassader.</p

Området der det smalt torsdag, ligger øst i Kabul ved en vei som fører til byens internasjonale flyplass. Ifølge Italias forsvarsdepartement ble seks italienske soldater drept da en selvmordsbomber sprengte seg i lufta. Nyhetsbyrået AFP meldte at to sivile og en NATO-soldat lå igjen i veikanten etter eksplosjonen.

En annen vestlig soldat var sterkt forbrent, rapporterte en av byråets medarbeidere fra eksplosjonsstedet. Eksplosjonen skjedde ved middagstider lokal tid, omtrent halvannen kilometer fra den amerikanske ambassaden.

– Jeg hørte et voldsomt smell, og deretter så jeg tykk, svart røyk. Jeg trodde det var blitt natt midt på lyse dagen, og i flere minutter var det umulig å se noe som helst, fortalte en lokal butikkeier som bare oppga navnet Sawaad.

Tidligere denne måneden ble mange sivile drept da en selvmordsbomber fra Taliban sprengte seg i lufta nær en kolonne med lastebiler fra NATO. Denne eksplosjonen skjedde også i den østlige delen av Kabul. (©NTB)