Ransbølge mot hoteller

<pBare noen timer før politiet og hotellbransjen skulle møtes for å diskutere de mange hotellranene den siste tiden, ble enda et Oslo-hotell ranet natt til onsdag. </p

Det var et hotell i Parkveien på Oslos vestkant som ble ranet natt til onsdag. To maskerte menn kom inn i hotellet og ranet resepsjonisten for penger.

Sammenheng

Politiet ser en sammenheng mellom flere av hotellranene og frykter at en ransbande står bak flere av ranene, melder TV 2.

I løpet av få uker har fem hotell blitt ranet i hovedstaden, men utbyttene har så langt vært små. Noe kontanter, noen vinflasker og mobiltelefoner skal ha vært alt ranerne har fått med seg.

– Vi har den siste tiden sett en dreining av ransforsøk mot nye bransjer. Pizzabud, restauranter, hotell og bingolokaler er eksempler på forholdsvis nye ransmål, sier rådgiver i Næringslivets Sikkerhetsråd, Thor Martin Bjerke.

Elendig sikkerhet

Under møtet med bransjen pekte stasjonssjef Bjørn Åge Hansen ved Sentrum politistasjon i Oslo til dagligvarebransjen som har tatt nye forholdsregler i kampen mot kriminalitet.

– Dagligvare og storkiosker har vært utsatt for ran lenge. De har tatt konsekvensene av det og har gjort veldig mange tiltak. Det tror jeg også hotellene nå må satse på, sier Hansen til TV 2.

Sikkerheten ved flere hoteller beskrives som elendig. Mange hoteller mangler helt utstyr som ranssikre kasser, alarmknapper og videoovervåking.