Jan-Derek Sørensen legger opp

Jan-Derek Sørensen under eliteseriekampen mellom Lyn og Bodø/Glimt på Ullevaal stadion. Foto:  Stian Lysberg Solum / SCANPIX Les mer Lukk

<pEtter 19 sesonger med fotball på toppnivå er det snart ferdigspilt for Jan-Derek Sørensen. 37-åringen legger opp ved sesongslutt.</p

– Nok må være nok. Jeg føler jeg har spilt på overtid i noen sesonger nå. Skal man være med på dette nivået, så må man være god nok. Nå føler jeg meg ikke god nok lenger, sier Bodø/Glimt-spilleren til Avisa Nordland.

Sørensen har i to perioder spilt for Glimt og Lyn. Han har også spilt for Rosenborg, Vålerenga og tyske Borussia Dortmund.

– Nå handler det om å bruke de seks siste seriekampene til å berge fortsatt eliteserieeksistens for Bodø/Glimt. Jeg kom hit for å bidra til at Bodø/Glimt etablerte seg i eliteserien. Den jobben er ikke gjort hvis vi rykker ned. Og er det en ting jeg er veldig lite lysten på, så er det å avslutte karrieren med et nedrykk. Det vil vise seg i løpet av de seks neste kampene om vi makter å gjøre den jobben som kreves, sier kantspilleren til lokalavisen.

Sørensen debuterte i eliteserien for Lyn i 1-1-kampen mot Molde 6. juli 1992. Han står oppført med 315 toppseriekamper, ifølge altomfotball.no.

Oslo-gutten fikk med seg 21 landskamper. (©NTB)