Bombealarm i Kongsvinger

<pEt boligområde i Kongsvinger ble mandag ettermiddag evakuert etter at politiet fant en bombelignende gjenstand i boligen til en mann.</p

Politiet fikk bekymringsmelding på mannens tilstand, og dro derfor til hans bolig på Gullijordet i Kongsvinger for en såkalt velferdssjekk mandag ettermiddag. Der ble det funnet en gjenstand som lignet en bombe.

– Det ble funnet beholdere i leiligheten som vi ikke vet hva inneholder. Derfor valgte vi å evakuere boligområdet. Bombegruppa fra Oslo politidistrikt vil bistå oss, og kommer hit for å undersøke hva beholderne inneholder, forteller kommunikasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug i Hedmark politidistrikt til NTB.

Mannen er ikke pågrepet, men tas hånd om av politiet.

Brannvesen, politi og ambulanse rykket ut til boligområdet ved 13.30-tiden. Politiet har ikke tall på hvor mange boliger eller mennesker som er evakuert etter bombemistanken, men boliger innenfor en radius av 200 meter fra funnstedet er evakuert.

– Vi tror ikke det er noen stor eksplosjonsfare. Men vi tar våre forholdsregler, og evakuerer området inntil bombegruppa fra Oslo har undersøkt gjenstandene og eventuelt uskadeliggjort dem, sier Dobloug. (©NTB)