Hadia Tajik sjikanert av muslimer

SJIKANERT: Ifølge løpeseddelen mener Tajik at islam er en underlegen religion. De anonyme løpesedlene skal ha vært tilgjengelige i moskeen på Mortensrud, blitt delt ut i Urtegata og ligget i bunker i butikker på Tøyen. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pArbeiderpartiets stortingskandidat Hadia Tajik er i en løpeseddelkampanje i Oslo blitt utpekt som den største trusselen mot islam og muslimer dersom hun blir valgt mandag.</p

Tajik mener at islam er en underlegen religion, heter det på de anonyme løpesedlene som ifølge Aftenposten.no har vært tilgjengelige i moskeen på Mortensrud, blitt delt ut i Urtegata og ligget i bunker i butikker på Tøyen.

Det var det flerkulturelle nettmagasinet X-plosiv som først skrev om saken søndag kveld. Løpesedlene er skrevet på urdu.

– Tajik har upassende og uakseptable tanker og holdninger, noe som er bekymringsfullt, heter det på løpesedlene.

– På grunn av slike som henne i Arbeiderpartiet har vi ikke behov for et parti som Frp, heter det videre.

Tajik er sjokkert.

– Jeg reagerer veldig sterkt på dette. Det er lavmål å spre løgner og det er lavmål å bruke moskeen som arena for dette, sier hun.

Til TV 2 sier hun at det er feigt å skrive sånne ting uten å signere meningene.

– Det er ubehagelig at noen bruker tid på å lage og spre slike anonyme løpesedler. Det er ikke noe jeg føler meg truet av. Det er bare udemokratisk og feil, utdyper hun overfor Dagbladet.no.

Generalsekretær Shoaib Sultan i Islamsk Råd Norge er rystet.

– Jeg er sjokkert. Dette er usmakelig, motbydelig og hører ikke hjemme noe sted, sier han.

Tajik og Ap har ikke tenkt å gå videre med saken.

Tajik står på sjetteplass på Oslo Arbeiderpartis valgliste og jobber som politisk rådgiver i Arbeids- og inkluderingsdepartementet. (©NTB)

Les alt om valget på ABC Nyheters valgsider.