Statsministeren er spent

JOBBEN GJORT: Jens Stoltenberg har stemt. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pOppmuntret av de siste meningsmålingene avga statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sin stemme på Uranienborg skole søndag ettermiddag.</p

– De siste meningsmålingene er gode for vår del. Men jeg er spent – og i mange fylker handler det om et titalls eller hundretalls stemmer som skiller Ap fra å vinne eller tape et mandat, sa Stoltenberg foran et stort presseoppbud ved Oslo-skolen. Statsministeren stilte seg i kø foran stemmelokalet og svarte oppildnet og muntert på spørsmål fra radio- og TV-stasjoner.

God magefølelse

Stoltenberg sier at magefølelsen er god foran det endelige valgresultatet.

– Vi har ført en gammeldags, men samtidig også moderne valgkamp, sa Stoltenberg.

Med gammeldags valgkamp mente han blant annet dør-til-dør-aksjonen som Arbeiderpartiet har foretatt på landsbasis. I løpet av valgkampen har tillitsvalgte og frivillige besøkt bortimot 300.000 husstander med sitt budskap.

Stoltenberg ga behørig ros til de som hadde gjennomført valgkampanjen for Arbeiderpartiet.

– Uten denne store innsatsen kunne vi ikke klart det, sa han.

Hjemmebesøk

Etter den avsluttende valgdebatten søndag formiddag, reiste statsministeren på hjemmebesøk til Haugenstua i bydel Stovner i Oslo. Tradisjonelt er det en Ap-bydel der partiet ved forrige stortingsvalg fikk 46 prosent av stemmene. Men samtidig er det også en bydel med lav valgdeltakelse.

– Vi bruker den siste dagen for å prøve å oppfordre folk til å gi sin stemme, sa Stoltenberg.

Selv om Stoltenberg skulle ha klokkertro på at velgerne foretrekker rødgrønn regjeringsmakt, er han forsiktig i uttalelsene.

– Jeg vet det blir spennende – og jevnt, sa han. (©NTB)