Jensen: – Ingen forandring uten Frp

SISTE KONTAKT: Jens Stoltenberg og Siv Jensen møttes til en siste debatt i regi av Fremskrittspartiet søndag. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pDet er ett fett for folk flest om Bondevik-partiene eller de rødgrønne danner regjering, mener Frp-leder Siv Jensen. </p

– I 20 år har vi med skiftende regjeringer fått resirkulert en klin lik politikk. Veldig mange mennesker husker utmerket godt hvor liten forskjellen var mellom de to bondevikregjeringene og de to stoltenbergregjeringene, sier hun til NTB.

Ifølge Jensen er det bare Fremskrittspartiet som vil sørge for reelle forandringer ved et regjeringsskifte.

– Det er en dramatisk forskjell på om Fremskrittspartiet er med i en borgerlig regjering eller ikke. Vi skiller oss kraftig fra de tre Bondevik-partiene Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre. Det er vi stolte over, sa Frp-lederen da hun møtte statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til avsluttende valgdebatt i Oslo søndag.

– Fornyelse

Frp har tapt terreng på målingene i det siste, men Siv Jensen har ennå troen på at partiet hennes kan komme til å innta regjeringskontorene for aller første gang.

– Det er på tide at vi får prøve oss i regjering. Vi representerer fornyelsen i norsk politikk, sier hun.

Statsminister Jens Stoltenberg ga Jensen rett i at Frp i regjering på sikt vil gi et nytt Norge.

– Det blir ikke et sosialdemokratisk paradis på tirsdag dersom vi får fortsette. Det blir heller ingen borgerlig jammerdal med en borgerlig regjering. Men på sikt vil et regjeringsskifte gi et annet samfunn enn det vi ønsker oss, sier Stoltenberg.

Han mener forskjellene best kommer fram ved å studere de ulike partienes hovedmålsettinger.

– Der Arbeiderpartiet ønsker å ta vare på velferdssamfunnet og bruke de store pengene på fellesskapsløsninger, har Frp som mål å kjempe for sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep, sier han.

– Tilleggsgevinst

Siv Jensen har en annen tilnærming til spørsmålet om hovedforskjellen mellom Ap og Frp.

– Arbeiderpartiet ser samfunnet fra toppen av regjeringskvartalet, toppen av LO-bygget og toppen av Ap-bygget. Vi ser verden gjennom vanlige folks øyne. Og mens Jens Stoltenberg vil spare de store pengene til han selv blir gammel, vil vi bruke noen av dem til bedre eldreomsorg nå, sier Jensen.

Valgkampens siste debatt mellom Jens og Jensen ble ført i en gemyttlig tone, men begge debattantene var preget av at oppgjørets time tikker nærmere.

– Det blir veldig spennende. Alle som sympatiserer med oss, må stemme. Det blir ingen forandringer uten Frp, sier Jensen, som samtidig innrømmer at Jens Stoltenberg er en krevende motstander.

– Han får en tilleggsgevinst i debattene ved at han er landets statsminister. Det skal man ikke undervurdere. Men alle statsministre har hatt en første dag på jobben. Det hadde til og med Einar Gerhardsen, og det vil også jeg ha, sier hun. (©NTB)