Kontaktet psykolog før drapene

Kriminalteknikere fra politiet arbeidet på åstedet for trippeldrapene i Tromsdalen. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pTrippeldrapsmannen hadde en avtale med sjefpsykologen på rusklinikken i Tromsø fire dager før drapene, men møtte ikke opp.</p

Det var den trippeldrapstiltalte 39-åringen som selv tok kontakt med sjefpsykolog Rune Frydenlund som hadde hatt ansvaret for behandlingen under to opphold på rusklinikken sommeren 2008.

Da 39-åringen ringte tolv dager før drapene, fortalte han psykologen at han var i Båtsfjord i forbindelse med farens død, og at han hadde behov for å snakke.

Sjefpsykologen avtalte et møte 18. mars i år uten å vite at faren egentlig var i live. Senere oppdaget psykologen at han hadde dobbeltbooket, og sendte en tekstmelding til tiltalte som ikke møtte opp som avtalt.

Psykologen forklarte i Nord-Troms tingrett mandag at han hadde vært i kontakt med tiltalte et par ganger etter at han ble utskrevet fra rusklinikken i november 2008.

– Begge gangene fortalte han at det gikk bra med ham, forklarte Frydenlund.

Formålet med innleggelsen på rusklinikken sensommeren 2008 var at 39-åringen ønsket hjelp til å starte et nytt liv.

– Han ville komme ut av hasjmisbruket som han så som uforenlig med å begynne på skole og starte et nytt liv. Vi oppfattet at han var klar for å prøve seg litt, sa Frydenlund.

I rettssaken mot 39-åringen er hans eventuelle rusmisbruk før drapene helt avgjørende for om han skal kunne kjennes strafferettslig ansvarlig eller ikke. Påtalemakten mener drapene skjedde i en hasjutløst psykose, mens forsvarerne hevder at han hadde vært langvarig psykisk syk. (©NTB)