Brann tilbake i medaljekampen

Erik Huseklepp fosser forbi Start-spillere i eliteseriekampen i fotball mellom Start og Brann på Sør arena i Kristiansand søndag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX. Les mer Lukk

<pBrann meldte seg igjen på i medaljekampen med 1-0-seier over Start søndag. </p

Kristiansand (NTB): Mens stjernespillerne skuffet, tok Birkir Már Sævarsson ansvar.

Erik Huseklepp og Diego Guastavino leverte nok en svak kamp på topp for Brann. I stedet sørget Sævarsson for at laget kun er tre poeng bak Odd Grenland på tredjeplass.

Medaljehåpet lever altså for fullt for rødtrøyene.

- Det løpes, duelleres og vinnes. Jeg er glad Sævarsson fikk uttelling. Seieren er et steg i riktig retning for oss, sa Brann-trener Steinar Nilsen.

Stupte fram

Sævarssons scoring var av det vakre slaget. Eirik Bakke trengte bare en berøring på å legge et perfekt innlegg, og Sævarsson stupte fram og headet inn seiersmålet.

- En perfekt pasning fra Eirik Bakke. Det var jo bare å sette hodet til, sa Sævarsson.

Det ga Brann tre poeng på en middels dag på jobben. For Start-spillerne ble det en liten skuffelse. Laget er sju poeng bak bronseplass og har i tillegg Stabæk og Brann foran seg.

- Vi var fryktelig dårlige og greide ikke engang å etablere pasningsspillet vårt, slo Start-trener Knut Tørum fast.

Stolpe-ut

Førsteomgangen i Kristiansand ble preget av stillingskrig mellom to lag som ikke ville blottlegge seg. Vertene holdt på å få med seg 1-0 til hvilen.

Espen Børufsen fikk en stor mulighet alene med Kenneth Udjus, men skjøt i stolpen og ut.

Etter hvilen fortsatte Start å presse på, men målene uteble for sørlendingene. I stedet kom det en kalddusj motsatt vei.

Etter Sævarssons stupheading hadde Brann full kontroll på kampen, til tross for at Start spilte med fire mann i angrep de siste minuttene.