Høyre og SV fram på ny måling

Erna Solberg og Høyre går fram 2 prosentpoeng fra julimålingen til en oppslutning på 12,9 prosent. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pHøyre og SV gjør et byks på augustmålingen Sentio har utført for Bergens Tidende. Ap og Frp går mest tilbake.</p

Høyre går fram 2 prosentpoeng fra julimålingen til en oppslutning på 12,9 prosent, men fortsatt har partiet et stykke fram til nivået ved valget for fire år siden. Da fikk Erna Solbergs parti 14,1 prosent av stemmene i det svakeste stortingsvalget i Høyres lange historie.

Også SV går kraftig fram. Partiet øker sin oppslutning med 1,9 prosentpoeng til 8,2 prosent, 0,6 prosentpoeng under valgresultatet i 2005.

Taperne i BTs augustmåling er de to største partiene, Ap og Frp. Fremskrittspartiet faller med 2,8 prosentpoeng til 25,5 prosent, mens oppslutningen om Arbeiderpartiet faller med 1,3 prosentpoeng til 32,9 prosent. For de øvrige partiene er det bare mindre endringer.

Dersom målingen var valgresultatet, ville de borgerlige partiene fått 87 mot 82 rødgrønne representanter. Rødt er ikke inne med noen mandater i målingen.

Feilmarginene i Sentio-målingen ligger et sted mellom 0,5 og 3,6 prosentpoeng. Målingen er basert på 1.000 telefonintervjuer gjennomført i perioden 18. til 23. august. (©NTB)