Ny orkan i ferd med å formes i Atlanteren

Den tropiske stormen Danny på et satelittbilde fra National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Foto: REUTERS / NOAA / SCANPIX Les mer Lukk

<pDen tropiske stormen Danny som onsdag var i ferd med å formes i Atlanterhavet, kan bli en trussel mot Bahamas og senere mot nordøstkysten av USA.</p

Onsdag kveld var stormens sentrum rundt 600 kilometer øst for Nassau, hovedstaden på Bahamas, ifølge USAs nasjonale orkansenter.

Danny, som er den fjerde stormen i årets orkansesong, har potensial til å utvikle seg til en full orkan i dagene som kommer.

Etter at den har passert Bahamas, ventes den å treffe USA ved Cape Hatteras i North Carolina lørdag og deretter gå videre oppover kysten.

I løpet av helgen ventes den å ramme Massachusetts, der president Barack Obama denne uka er på ferie på Martha’s Vineyard og der bisettelsen til senator Edward Kennedy finner sted i Boston lørdag.

Årets første alvorlige orkan, Bill, rammet også først og fremst det nordøstlige USA og de østlige provinsene i Canada sist helg. (©NTB)