- Michael Jackson ble drept

Michael Jackson ble funnet død i sitt hjem i Los Angeles 50 år gammel. Conrad Murray er legen som risikerer å bli siktet for drapet. Tidligere i sommer beslagla politiet store mengder papirer fra hans kontor i Houston. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pRettsmedisineren i Los Angeles har formelt stemplet dødsfallet til popstjernen Michael Jackson som drap. Det åpner for at legen som var med ham da han døde, kan bli siktet.</p

Det meldte nyhetsbyrået Associated Press mandag med en polititjenestemann i Los Angeles som anonym kilde.

Ifølge kilden viser obduksjonen at Jackson fikk en dødelig kombinasjon av medisiner få timer før han døde 25. juni. Et av dem var det svært kraftige medikamentet propofol som ble funnet sammen med minst to andre sovemedisiner i kroppen hans.

Propofol gis intravenøst og vanligvis bare til pasienter som er innlagt på sykehus. Det krever konstant overvåking.

Det er doktor Conrad Murray, som ble Jacksons personlige lege bare noen uker før han døde, som er gjenstand for politiets etterforskning.

Ifølge en arrestordre som ble offentliggjort i Houston mandag, har Murray forklart for etterforskerne at han behandlet Jackson for søvnløshet i seks uker, og at han vanligvis ga ham 50 milligram propofol hver kveld.

Den natten Jackson døde, ga han ham en dose på 25 milligram propofol etter at to andre sovemedisiner ikke virket.

Michael Jackson ble funnet død i sitt hjem i Los Angeles 50 år gammel. Siden da har politiet i California møysommelig arbeidet med å fastslå den nøyaktige dødsårsaken. (©NTB)