Provoserte aktor med taushet

NEKTER Å SNAKKE: De to drapstiltalte nordmennene, Tjostolv Moland og Joshua French, kommer ikke til å svare på flere spørsmål i retten. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pAktor ønsker å utvide tiltalen med forakt for retten.</p

Verken Tjostolv Moland, Joshua French eller deres forsvarer ville forklare seg da rettssaken i Kongo fortsatte lørdag formiddag.

- Vi anser ikke dette som en rettssak. Vi kommer ikke til å svare på noen spørsmål, sa Tjostolv Moland til Aftenposten.no da de ankom rettslokalet lørdag formiddag. Heller ikke forsvareren deres sa han ville uttale seg.

- Jeg ser ingen grunn til å snakke mer i denne domstolen, sa forsvarer Andre Kibambe.

Da rettssaken fortsatte lørdag holdt Moland fast ved løftet om å ikke snakke nevneverdig. Da aktor viste frem bilder og spurte Moland et spørsmål fikk han følgende til svar:

- Jeg har ingenting mer å si her. Dette er ingen rett, uttalte Moland ifølge VG Nett.

Videre begynte stemningen å bli hissig.

- Han fornærmer retten! Vi vil utvide tiltalen med forakt for retten, ropte en sint aktor før retten ble hevet rundt 14.30 norsk tid. Saken fortsetter mandag.

- Han skjøt og skjøt og skjøt

Ifølge French har ikke de to nordmennene ikke har fått snakket med sin egen forsvarer siden torsdag.

Moland og French er tiltalt for drap på sjåføren Abedi Kasongo 5. mai i år.

Den drepte sjåførens assistent Kasimu Aradjabo forklarte seg for retten lørdag formiddag. Deretter var det Kepo Ayila, det andre vitnet i saken, som skulle forklare seg.

Les også: Byttet fengsel igjen

Aradjabo fastholdt sin tidligere forklaring om det som skjedde den dagen Moland og French leide bilen. Om hendelsesforløpet på stedet, forklarte Aradjabo ifølge Dagbladet.no:

- Moland skrek: «get out, get out, get out», og skjøt og skjøt og skjøt, sa Aradjabo. Vitnet sier han deretter ble angrepet av French i et basketak, og at han deretter klarte å flykte til skogs.

Det andre vitnet, Kepo, begynte sin forklaring ved 12-tiden lørdag ved å beskrive kjøreturen som endte med at sjåføren ble drept.