Kinas forsvar med egne nettsider

PÅ NETT: En gruppe soldater fra Folkets Frigjøringshær, det kinesiske forsvaret. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pKinas forsvarsdepartement har lansert sine egne sider på internett. Tiltaket betraktes som et forsøk på å dempe utenlandsk kritikk mot kinesernes hang til strengt hemmelighold rundt militære forhold.</p

Nettsidene, som foreligger i en kinesiskspråklig og en engelskspråklig versjon, ble åpnet torsdag. Kina har den siste tiden økt sine forsvarsutgifter blant annet for å kunne finansiere nye og mer høyteknologiske våpensystemer.

– Hensikten med forsvarsdepartementets nettsted er å la utenverdenen få kjennskap til Kinas forsvarspolitikk. Det skal gi et godt bilde av landets mektige, kultiverte og fredelige styrker, het det i en velkomsthilsen på nettstedet.

Kinas militære styrker er verdens største, og landets forsvarsbudsjett er omtrent fordoblet siden 2006, ifølge offisielle tall fra regjeringen i Beijing. Utenlandske eksperter tror de virkelige utgiftene til militære formål kan være mye høyere enn disse tallene viser.

Den første utgaven av forsvarsdepartementets nettsider preges av meldinger om de militære styrkenes innsats for å hjelpe sivile etter naturkatastrofer og ulykker. Sidene er utstyrt med en logo som viser Den kinesiske mur. (©NTB)