– Bryn holdt tett om Kollen-rapport

VARSLET IKKE: Skipresident Sverre Seberg (f.v.), byråd Anette Wiig Bryn og Skiforeningens styreleder Dag Kaas sammen foran gamle Holmenkollen. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pByråd Anette Wiig Bryn (Frp) ble allerede 1. juli orientert om den sterkt kritiske rapporten rundt utbyggingen av Holmenkollen. Men byrådsleder Erling Lae fikk ikke vite om kostnadssprekken på 600 millioner kroner før mandag.</p

Ledelsen av ombyggingen fikk klar beskjed om at hensynet til å få bakken klar til Prøve-VM var viktigere enn hensynet til kostnader. Det går fram av en rapport som konsulentfirmaet Metier har laget på oppdrag fra Oslo kommune.

Ifølge rapporten mener prosjektledelsen at Bryn har forsinket utbyggingen og bidratt til økte kostnader i sin iver etter å kutte kostnader underveis, skriver Dagens Næringsliv.

Hun ble gjort kjent med kostnadssprekken 1. juli.

– Først fredag i forrige uke visste jeg at det forelå et utkast til en rapport. Rapporten forelå mandag morgen: Jeg ble orientert om innholdet klokken 10, sier Lae.

Han sier han ikke ble orientert etter at byrådsavdelingen hadde fått presentert innholdet i rapporten 1. juli, og at han ikke vet hvorfor.

Men Metier hadde fått beskjed om ikke å utarbeide og oversende den endelige rapporten, selv om arbeidet var ferdig. Rapportens ansvarlige Øyvinn Høie forklarer at byrådet ikke ville ha rapporten før det forelå resultater av tiltakene som Metier foreslo.

– Vi har tatt det politiske ansvar på så dramatisk vis som det går an, ved at Bryn, med min støtte, har besluttet å gå av, sier Lae.

Han vil ikke kommentere kritikken mot den avgåtte byråden. Verken Bryn eller hennes arvtaker Jøran Kallmyr har vært tilgjengelig for kommentar til denne saken. (©NTB)