Sparket 700 tollere

KONTROLL: Her blir en amerikansk familie undersøkt på grensen til Mexico, men flommen av våpen inn til landet har så langt ikke latt seg stoppe. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pMexico har sparket 700 tollere i et forsøk på å komme korrupsjonen i tollvesenet til livs og bremse flommen av narkotika og våpen.</p

Tonnevis av narkotika, først og fremst kokain, passerer daglig grensa fra Mexico til USA, mens store mengder våpen smugles den andre veien.

Over 13.000 mennesker er drept i oppgjør mellom rivaliserende bander, politiet og sikkerhetsstyrkene siden president Felipe Calderon kom til makten i desember 2006 og gikk til krig mot narkotikabandene.

Calderon har sendt titusenvis av soldater ut i gatene for å bekjempe narkotikabandene og rydder nå opp i tollvesenet der korrupsjonen har florert.

De 700 tollerne som nå har fått sparken, skal erstattes av nærmere 1.500 nyutdannede tollere. Soldater fra regjeringshæren har midlertidig overtatt flere viktige grenseoverganger, i påvente av at den nye styrken kommer på plass. (©NTB)