Odd scorer alltid mål

Odds Simen Brenne (t.h.) setter inn 0-1 til under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Odd Grenland på Color Line Stadion i Ålesund søndag. Aalesunds Daniel Arnefjord til venstre i bildet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Les mer Lukk

<pNår Odd Grenland spiller i eliteserien blir det nesten garantert mål. Søndag scoret Skiens-laget for 20. kamp på rad, da Aalesund ble beseiret 2-1 på bortebane.</p

Ålesund (NTB): Odd har allerede satt klubbrekord. Søndag nådde de hvitkledde en fin milepæl. Ikke siden 0-3-tapet i åpningskampen mot Viking har Odd-spillerne gått målløse av banen.

Målteften gir også resultater. Den nyopprykkede klubben kjemper om medalje, og innehar tredjeplassen med tre poengs margin ned til Brann. For Aalesunds del er situasjonen en helt annen, med tre poeng ned til Strømsgodset på nedrykksplass.

Luken kunne ha vært større. De oransjekledde ledet an fra start hjemme mot Odd, men der gjestene er målgarantisten i eliteserien, er Aalesund så å si det stikk motsatte.

Vertene slet med å konvertere mulighetene sine, og etter et kvarters spill kom kalddusjen. En lang ball fra Steffen Hagen ble stusset ned av spisskjempen Peter Kovacs. Med et perfekt timet løp fikk Simen Brenne en enkel oppgave med å sette inn 1-0.

Det var den tidligere Lillestrøm-floppens åttende mål for sesongen. Han kjemper mot Kovacs om å bli Odds toppscorer, og er ett mål bak.

Med 0-1 i bagasjen forsøkte Aalesund å komme tilbake, men avslutningene var ikke giftige nok. Odd-spillerne var hele tiden farlige, og på tampen av kampen ble det hele avgjort.

Etter mye rot i AaFK-feltet kunne Jacob Sørensen dytte ballen over mållinjen. Det var Odds 39. mål for sesongen. Bare Molde og Brann har flere.

Aalesund-fansen fikk et trøstemål fem minutter på overtid da innbytteren Didrik Fløtre stusset ballen i mål etter en corner. Men det hjalp så lite. Nedrykksspøkelset lever videre for laget fra Jugende-byen. (©NTB)