Bygger panikkrom

UTSATT: Steven Gerrard er en av flere spillere som har blitt utsatt for innbrudd. Nå vil engelske fotballspillere sikre hjemmene sine bedre. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pSkrekkslagne fotballspillere i fotballens hjemland England bygger nå såkalte panikkrom i sine hjem.</p

Manchester (NTB): De siste årene er en rekke fotballstjerners private hjem blitt utsatt for godt planlagte innbrudd. Flere har også mottatt trusler mot familiemedlemmer. Det har ført til at flere nå tar forholdsregler. Det melder Manchester Evening News, ifølge dagbladet.no.

Manchester Evening News skriver at flere fotballspillere i Manchester United og Manchester City har installert panikkrom i sine hjem.

Sikre rom

Sikkerhetsrommene, som skal være umulig å komme seg inn i når de blir låst fra innsiden.

De skal være utstyrt med en «panikknapp» som tilkaller sikkerhetsmannskap, ekstra tykke vegger, ekstra sterke vinduer og mobiltelefoner som konstant ligger til ladning. Enkelte rom har også bærbare datamaskiner som kan brukes selv om telefonlinjen er kuttet.

– Vi installerer et par nye rom hver uke. Vi har antakeligvis installert dusinvis av rom og vi har mange forespørsler. Det er mange som bekymrer seg over det som skjer, sier Paul Hughes fra sikkerhetsselskapet Benchmark PA.

– Særlig utsatt

– Rommene kommer i mange varianter, men de gjør alle den samme tingen. Hvis beboerne kommer seg inn, er de trygge til vi kommer til stedet, sier Hughes, som tidligere var livvakt for David Beckham og hans kone Victoria.

En av hendelsene som har skapt frykt i fotballmiljøet, er fra februar i år. Da fikk forloveden til United-stjernen Darren Fletcher en kniv mot halsen mens en gjeng robbet huset deres.

Også fotballspillere som Roque Santa Cruz, Peter Crouch, Steven Gerrard og Emile Heskey har opplevd lignende hendelser.

– Problemet for fotballspillerne er at alle vet hvor de bor, og alle vet når de er borte for å spille fotball. Det gjør dem til enkle mål, sier Hughes. (©NTB)