Høyre og Venstre advarer mot hverandre

Per-Kristian Foss i Høyre fraråder folk å gi sin stemme til Lars Sponheim og Venstre. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pMens Venstres leder Lars Sponheim advarer velgerne mot å stemme på Høyre, går nå tidligere nestleder Per-Kristian Foss i Høyre ut og fraråder folk å gi sin stemme til Venstre.</p

Sponheims budskap er at en stemme til Høyre kan føre til en Frp-regjering i Norge. Foss mener derimot at en stemme til Venstre i realiteten er en stemme til støtte for en fortsatt rødgrønn regjering med Jens Stoltenberg i spissen.

– Det jeg synes er synd er at Venstre nå er uklare på hva de ønsker å gjøre med et borgerlig flertall. En stemme til Venstre nå kan være en stemme til en Stoltenberg-regjering, selv om de rødgrønne mister flertallet, sier Foss til NRK.

Sponheim uttalte fredag at en stemme til Høyre under høstens valg til syvende og sist kan vise seg å bli en stemme til Fremskrittspartiet i regjering.

– Det kan tyde på at det er et borgerlig flertall i dette landet, men det er et ennå større flertall som ikke vil ha Frp i regjering. Da må en altså stemme Venstre eller Kristelig Folkeparti, sa Sponheim. (©NTB)