Stormen herjer på land og til sjøs

HUTTETU: Det kommer til å bli mer regn og sterkere vind utover kvelden. Dette bildet er tatt i Oslo Sentrum kl 16 torsdag. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pStormen feier innover Østlandet og skaper store problemer på veiene og på sjøen. Color Line kansellerer to seilinger torsdag på grunn av det dårlige været.</p

Color Line har grunnet værforholdene kansellert to seilinger med M/S Bohus torsdag kveld. Ferja går mellom Sandefjord og Strømstad.

Stormen herjer også på veiene. Klokka 16 torsdag ettermiddag var ti veier i Asker og Bærum politidistrikt stengt på grunn av stormen.

– Vi nedringes av folk som melder om alt fra trær i veien, til takstein som blåser ned. Hittil har vi stengt ti veier. Vi fikk akkurat inn en melding om at et tre blåste ned på taket til en barnehage. Nå er det mye opprydningsarbeid som gjenstår, opplyser operasjonsleder Tora Jordan i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Røde Kors er beredt, men ikke bekymret før stormen.

– Vi har 10-12 frivillige klare til å rykke ut hvis noe skulle skje. Det er få båter ute i dag. Grunnet advarslene i media er det mange som har forlatt båtene sine. Det virker som om folk har tatt informasjonen innover seg, sier korpsleder i Tjøme og Hvasser Røde Kors Hjelpekorps.

- Mye vær og vind

Meteorologisk institutt varsler at det kan komme opp i full storm på deler av Østlandet torsdag kveld.

- Det kommer inn et kraftig lavtrykk innover Østlandet og det vil bli mye vær og vind i hele Sør-Norge det kommende døgnet, sier Inger-Lise Aasen i Metrologisk Institutt til ABC Nyheter.

- Dette vil også bre seg nordover, melder Aasen som mener uværet vil stoppe i traktene rundt Møre og Romsdal.

** Oppdatering: I et nytt varslel for Skagerak meldes det på sterkeste kortvarig full storm i ytre deler av Oslofjord sent torsdag kveld.

Det skal ifølge Metrologisk Institutt bli litt bedre vær fredag.

- Utover dagen i morgen vil det bli roligere, men nedbøren blir liggende over oss, sier Aasen.