Siktede for Skøyen-drapet løslates

Mannen (42) som er siktet for å ha drept Vegard Bjerck på Skøyen i desember i fjor blir løslatt i dag. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<p42-åringen som er siktet for drapet på Vegard Bjerck på Skøyen i Oslo i desember, blir torsdag løslatt.</p

42-åringen som er siktet for drapet på Vegard Bjerck på Skøyen i Oslo i desember, blir torsdag løslatt fra varetekt, melder TV 2.

Siktelsen mot mannen vil likevel bli opprettholdt tross løslatelsen. Det skal være nye opplysninger i saken som har svekket mistanten og som skal være årsak til løslatelsen, melder TV 2.

Tvil

Det har vært tvil om 42-åringen fortsatt skulle varetektsfengsles. Borgarting lagmannsrett overprøvde i forrige uke konklusjonen fra Oslo tingrett om at mannen skulle løslates.

42-åringen er siktet for drapet på IT-gründer Vegard Bjerck i desember i fjor i et garasjeanlegg på Skøyen, vest i Oslo. På vei hjem fra jobb 15. juni ble mannen pågrepet.

Politiet tror den siktede drepte Bjerck med kniv i affekt etter å ha blitt tatt på fersk gjerning mens han ripet opp feilparkerte biler i fellesgarasjen.

- PC-bruk stoppet

Politiet har drevet omfattende undersøkelser av 42-åringens PC. Etterforskerne mener at han i løpet av 16 minutter har forlatt sin datter hjemme, gått til garasjen og ripet opp biler, blitt oppdaget av Vegard Bjerck, har stukket ham i hjel med kniven, dratt hjem og skrevet og sendt en e-post.

Politiets teori baseres på at aktiviteten på 42-åringens PC stanset i 16 minutter rundt det aktuelle tidspunktet da Bjerck døde.

Politiet mener også at det er påfallende at de har funnet et filmmanus om et garasjedrap, skrevet av den siktede. Når det gjelder motivet for drapet, mener politiet at dette er det sosiale fallet den siktede opplevde da han ble oppdaget mens han ripet opp naboenes biler. (©NTB)