Ingen spor etter savnet 12-åring

Store redningsmannskaper ble satt inn etter at en 12 år gammel falt i Lysakerelven torsdag. Han badet i en kulp, men ble tatt av strømmen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Les mer Lukk

<pSkulle leke med kamerat i flomstor elv.</p

Den tolvårige gutten som ble tatt av strømmen under bading i Lysakerelven i Oslo torsdag, var fortsatt ikke funnet da letemannskapene avsluttet arbeidet for dagen ved 22.30-tiden.

– Han lekte ved elven og hoppet uti for å bade. Så ble han tatt av strømmen, som var sterkere enn han trodde, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Ulykken skjedde like nedenfor Røa i Oslo, og politiet ble varslet klokken 16.05 torsdag.

Dykkere og kajakker

Politi og dykkere fra Oslo brann- og redningsetat har deltatt i letingen, i tillegg til kajakkpadlere, ekvipasjer fra Norske Redningshunder og flere frivillige.

– Det er dykkere i kulper. Det letes også i busker og kratt langs elvebredden, fortalte operasjonslederen mens letingen pågikk.

– Men det ser ikke bra ut, medga han.

Ved 22.30 tiden var det så mørkt i området at letingen ble innstilt for kvelden.

Den savnede guttens familie har fulgt leteaksjonen fra et avsperret område like ved elven. Der ble de tatt hånd om av politi og helsepersonell, ifølge Aftenposten.no.

Senket vannstand

Det er stri strøm og høy vannføring i elven på grunn av mye regn den siste tiden. Dette gjør sikten i vannet dårlig og leteforholdene vanskelige.

– Vi har fått redusert vanntilførselen til elven med tre firedeler ved hjelp av et damhus, og det har gjort vannføringen mindre. Men fremdeles er det mye vann i kulpene, forteller Hjulstad.

Den 7,4 kilometer lange Lysakerelven danner grensen mellom Oslo og Bærum og renner fra Bogstadvannet til Oslofjorden, hvor den munner ut mellom Snarøya og Bygdøy. (©NTB)