Savnet jente (6) funnet død

Bildet er tatt i forbindelse med søk etter jenta. Arkivfoto: Scanpix Les mer Lukk

<pFunnet 200 meter fra faren.</p

Seksåringen som har vært savnet siden båtulykken i Tuddal søndag, ble tirsdag ettermiddag funnet omkommet på bunnen av elva Skogsåi i Telemark.

Dykkere fra Kongsberg brannvesen fant jenta i 15.30-tiden tirsdag ettermiddag. Hun ble funnet omkring 200 meter nedenfor stedet der hennes far ble funnet mandag formiddag.

– Pårørende har identifisert den omkomne til å være den savnede jenta. Hun ble funnet ikke langt unna det stedet hvor hennes far ble funnet, på forholdsvis dypt vann, sier stabssjef Arne Isak Tveitan i Telemark politidistrikt til NTB.

Jenta ble brakt til Notodden sykehus.

– Vi vil foreta vanlig etterforskning i kjølvannet av det som er skjedd. Nå vil vi også fokusere mer på både pårørende, og på letemannskapene, som har gjort en fabelaktig innsats i Tuddalen, sier Tveitan.

Jentas mor, farens kone, får oppfølging av en pårørendekontakt. Familien hennes er kommet til Tuddal, hvor ulykken skjedde.

Kantret

Den 39 år gamle svenske mannen og hans seks år gamle datter ble søndag ettermiddag meldt savnet etter at robåten de satt i kantret i en foss. Ulykken skjedde ved Sønderlandsbrua, i utløpet av Sønderlandsvannet i Hjartdal kommune i Telemark.

Siden da har frivillige mannskaper fra Røde Kors og dykkere fra brannvesenet søkt i elva under meget krevende forhold. Faren ble funnet omkommet mandag formiddag.

Også tre hunder fra Norske redningshunder deltok. Mange frivillige ønsket å hjelpe til i søket, men politiet måtte avvise dem på grunn av vanskelige leteforhold.

Det var tirsdag formiddag varslet at Forsvaret i Stavern ville bistå med inntil 14 profesjonelle dykkere i letearbeidet. Også spesialtrente hunder skulle delta.

Stabssjef Tveitan forteller at de profesjonelle dykkerne var ment å starte jobben onsdag morgen. Hundene var i ferd med å starte letingen da jenta ble funnet.

E-verket stengte all vannføring til Sønderlandsvannet både mandag og tirsdag. (©NTB)