Flere hundre skadd i jordskjelv i Kina

JORDSKJELV: Hele 18.000 boliger raste sammen, mens nærmere 40.000 fikk skader, i et jordskjelv som rammet Yunnan-regionen torsdag. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pEn person mistet livet og 18.000 boliger kollapset i et jordskjelv i det sørvestre Kina torsdag. Over 300 personer er skadd.</p

30 personer ble alvorlig skadd i skjelvet, mens 305 er innrapportert med mindre skader.

Over 400.000 mennesker måtte evakueres fra Yaoan fylke, som ligger i Yunnan-regionen.

Det er foreløpig bare meldt om ett dødsfall som følge av jordskjelvet, en 50 år gammel kvinne som var i huset sitt da det raste sammen. Skjelvet målte 5,7 på Richters skala, ifølge USAs geologiske undersøkelse. Det ble fulgt av minst åtte etterskjelv, noe som førte til at mange av innbyggerne holdt seg utendørs.

Hele 18.000 boliger raste sammen, mens nærmere 75.000 fikk skader, ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

Guvernøren i Yunnan, Qin Guangrong, ga ordre om å bevilge 20 millioner yuan (nærmere 19 millioner kroner) til nødhjelp. Provinsmyndighetene sender telt, tepper og andre nødvendige varer til området, ifølge Xinhua.

Yunnan er en fjellregion, som ligger mot den kinesiske grensen til Burma*. Regionen grenser også mot Sichuan, området der om lag 90.000 mennesker omkom i et kraftig jordskjelv i mai i fjor. (©NTB)

* Korrigert: I den opprinnelige meldingen fra NTB stod det «mot den kinesiske grensen til Thailand», det er nå korrigert til Burma, da Kina ikke deler grense med Thailand.