Vraket og omkomne funnet

STYRTET: Det var en Airbus A 310 som styrtet rett før landing utenfor Komorene. Det fryktes at alle de 153 om bord har omkommet. Foto: REUTERS/Scanpix Les mer Lukk

<pDet er funnet både omkomne og vrakrester i sjøen utenfor Komorene i Indiahavet der et passasjerfly styrtet natt til tirsdag. Flyet hadde 153 passasjerer om bord.</p

Det er funnet både omkomne og vrakrester i sjøen utenfor Komorene i Indiahavet der et passasjerfly styrtet natt til tirsdag. Flyet hadde 153 passasjerer om bord.

En talsmann for det statlige jemenittiske flyselskapet Yemenia sier at det var 142 passasjerer og et mannskap på elleve på Airbus A310-flyet som styrtet 15 minutter før landing i Moroni på Komorene.

Tirsdag morgen ble det funnet omkomne i sjøen utenfor Komorene, ifølge jemenittiske luftfartsmyndigheter. Det er ennå uvisst hvor mange det dreier seg om.

Det blir understreket at det er for tidlig å si om noen har overlevd flystyrten.

Det er også oppdaget vrakrester i området der man regner med at flyet styrtet.

– Redningsfly har sett vrakrester i området, opplyser Ibrahim Kassim i ASECNA, luftfartsmyndighetene i Afrika og Madagaskar.

Leteaksjon

En talskvinne for flyplassen i Paris sier at et Yemenia-fly tok av mandag med passasjerer som skulle til Komorene med flybytte i Jemens hovedstad Sana. Yemenias faste rute flere ganger i uka via Sana er den raskeste veien fra Europa til Komorene.

– Vi vet ikke om det er overlevende, sa Komorenes visepresident Idi Nadhoim til nyhetsbyrået Reuters tidligere tirsdag.

Myndighetene på Komorene har sendt ut sivile og militære båter for å lete etter flyet, men de innrømmer at de ikke har noen redningstjeneste å snakke om.

– Redningsbåter fra Komorene og Madagaskar driver søk i området, sier en jemenittisk tjenestemann.

Han legger til at flyet styrtet om lag tre kilometer fra kysten av Komorene.

Dårlig vær

Franske militærfly ble sendt fra de franske besittelsene Mayotte og Reunion for å delta i søket etter det savnede flyet. I tillegg la et fransk marinefartøy ut fra Mayotte.

Det var dårlig vær og røff sjø da flyet forsvant fra flyplassens radar like før beregnet landing. Trolig er det gått ned mellom 5 og 10 kilometer fra flyplassen.

Komorene består av tre små vulkanske øyer som ligger midtveis mellom Mosambik på det afrikanske fastlandet og Madagaskar. (©NTB)