Jemenittisk fly styrtet i havet ved Komorene

Det var et fly fra flyselskapet Yemenia som styrtet utenfor Komorene. Dette er en B-737 fra det samme flyselskapet.. Foto: Khaled Fazaa/AFP/Scanpix. Les mer Lukk

<p 153 mennesker fryktes omkommet etter at et jemenittisk Airbus-fly styrtet i sjøen ved Komorene i Indiahavet natt til tirsdag.</p

En talsmann for det statlige jemenittiske flyselskapet Yemenia sier at det var 142 passasjerer og et mannskap på elleve på Airbus A310-flyet som styrtet 15 minutter før landing i Moroni på Komorene.

Talsmannen sier de ennå ikke har informasjon om skjebnen til passasjerene. De fleste av dem er fra Komorene og Frankrike.

En talskvinne for flyplassen i Paris sier at et Yemenia-fly tok av mandag med passasjerer som skulle til Komorene med flybytte i Jemens hovedstad Sana’a. Yemenias faste rute flere ganger i uka via Sana'a er den raskeste veien fra Europa til Komorene.

– Vi vet ikke om det er overlevende. Flyet har styrtet, men vi vet ikke akkurat hvor, sa Komorenes visepresident Idi Nadhoim til nyhetsbyrået Reuters.

Myndighetene på Komorene har sendt ut sivile og militære båter for å lete etter flyet, men de innrømmer at de ikke har noen redningstjeneste å snakke om.

Franske militærfly ble sendt fra de franske besittelsene Mayotte og Reunion for å delta i søket etter det savnede flyet. I tillegg la et fransk marinefartøy ut fra Mayotte.

Det var dårlig vær og røff sjø da flyet forsvant fra flyplassens radar like før beregnet landing. Trolig er det gått ned mellom 5 og 10 kilometer fra flyplassen.

Komorene består av tre små vulkanske øyer som ligger midtveis mellom Mosambik på det afrikanske fastlandet og Madagaskar. (©NTB)