Vokterrådet godkjenner valgresultatet i Iran

En demonstrant får hjelp etter at han ble skadd i sammenstøt i Irans hovedstad Teheran. Det mektige Vokterrådet godkjente mandag resultatet av presidentvalget i Iran 12. juni, og stemplet opposisjonens anklager om valgfusk som grunnløse. Store politistyrker var mandag kveld å se i Teherans gater, der tilhengere av opposisjonen hadde varslet en ny kjempedemonstrasjon. FOTO: REUTERS / Demotix / SCANPIX Les mer Lukk

<pEndelig seier for Ahmadinejad.</p

Det mektige Vokterrådet i Iran godkjenner resultatet av presidentvalget 12. juni. Opposisjonens anklager om valgfusk blir avvist som grunnløse.

Gjenopptelling av en tidel av stemmene viste ingen større feil, meldte statsstyrte iranske medier mandag. Men Vokterrådets talsmann ayatolla Ahmad Jannati medga at det ble oppdaget «mindre uregelmessigheter».

Men disse hadde ifølge rådet ingen ting å si for det endelige valgutfallet. .

–Vokterrådets sekretær har sendt brev til innenriksministeren der valgresultatet blir godkjent som korrekt, meldte det statlige fjernsynsselskapet IRIB.

Dermed er den sittende presidenten Mahmoud Ahmadinejad tilkjent en endelig seier i kampen mot opposisjonens toppkandidat Mir Hossein Mousavi. Den iranske hovedstaden Teheran har vært rystet av omfattende uroligheter etter at valgresultatet ble kunngjort.

Store politistyrker var å se i Teherans gater mandag kveld, før kunngjøringen av det endelige valgresultatet. Mousavis tilhengere hadde varslet planer om å danne en menneskekjede gjennom sentrum av byen. (©NTB)