Venner og familie samlet i sorg

-Trist og meningsløst, sier ordfører Gudny Fagerhol  (Ap) i Ørsta. Fire av de fem som omkom ulykken i Eiksundtunnelen er fra kommunen. Mandag vaiet flagget på halv stang på rådhustaket. Foto: Kjell Herskedal / SCANPIX Les mer Lukk

<pRundt 200 venner og pårørende samlet seg i Ørsta kulturhus mandag. Bygda er i sorg etter ulykken i Eiksundtunnelen, som krevde fem liv.</p


– Det er en svart og tung dag for oss alle. Våre tanker går til familiene og alle som er rammet. Men selv om det nå føles som om vi ikke vil komme oss videre, vil vi det, sier Arne Moltubak, sogneprest i Vartdal sogn.

Tung natt

Natta har han brukt på å besøke familiene til de omkomne fra Ørsta på Sunnmøre.

– Å gi et slikt budskap er noe av det tristeste en sogneprest kan gjøre. Men omsorgstjenestene i kommunen har arbeidet godt sammen, så det har gått bra, sier han til NTB før orienteringsmøtet.

Orienteringsmøtet i Ørsta kulturhus samlet rundt 200 sørgende mennesker, de fleste i 20-åra. Ordfører Gudny Fagerhol (Ap) leder krisegruppa i kommunen, og åpnet møtet. I tillegg til presten, var også politiet der for å orientere.

Døde momentant

I salen er det tent fem lys, ett for hvert liv som gikk tapt i ulykken i Eiksundtunnelen søndag. Fire unge menn i alderen 23-30 år fra Ørsta og en 52 år gammel mann fra Ulstein døde da to bilder kolliderte.

De fem døde momentant, ikke på grunn av brann, opplyser politiet mandag.

– Redningsmannskapene gjorde en kjempeinnsats, men kunne dessverre ikke gjøre noe. På det meste var det 50-60 personer inne i tunnelen, sier lensmann i Ørsta, Guttorm Hagen.

Senere mandag blir det åpen samling i kirken.

Ulykken var den første alvorlige ulykken etter at tunnelen åpnet for ett og et halvt år siden. (©NTB)