Ordføreren fryktet en ulykke kunne skje

<pOrdføreren i Ørsta kommune kjente fire av dødsofrene i ulykken i Eiksundtunnelen søndag kveld. Hun sier hun lenge har fryktet at det kunne skje en alvorlig ulykke inne i tunnelen.</p

Fem personer omkom i ulykken i den over 7 kilometer lange og på det meste 287 meter dype, undersjøiske tunnelen søndag kveld. Fire av de omkomne var fra den lille kommunen Ørsta.

– Min første tanke var at nå har det jeg fryktet kunne skje, skjedd. Det verste som kunne skje var en kollisjon som førte til brann i tunnelen, sier Gudny Fagerhol (Ap) til VG Nett.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 21.12 søndag kveld. Fagerhol fikk melding om tunnelulykken i 23-tiden. Hun forteller at hun kjente alle de fire omkomne fra Ørsta personlig.

– Det er fire unge menn som alle kjenner og vet hvem er her i kommunen. Personlig kjenner jeg familiene til alle de fire. Dette er en stor tragedie som rammer svært mange mennesker, sier Gudny Fagerhol til Dagbladet.no.

I Ørsta kommune planlegges det nå flere samlinger for kommunens innbyggere. Klokken 12 inviteres alle til kommunens kulturhus.

– Hvem som helst kan komme. Kriseteam og prest vil være til stede og tilgjengelige for folk som ønsker det, sier Fagerhol til VG Nett. (©NTB)