Fem omkom i tunnelulykke

Politiet eskorterer ut tre likbiler med omkomne fra Eiksundtunnelen natt til mandag. Fem personer omkom i ulykken i den over 7 kilometer lange og på det meste 287 meter dype, undersjøiske tunnelen søndag kveld. Fire av de omkomne var fra den lille kommunen Ørsta.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX. Les mer Lukk

<pFem personer mistet livet da to biler kolliderte og begynte å brenne i den undersjøiske Eiksundtunnelen på Sunnmøre søndag kveld.</p

Fakta om Eiksundtunnelen  

* Verdens dypeste undersjøiske tunnel, 287 meter under havets overflate.

* En av Norges lengste undersjøiske tunneler, 7.765 meter lang.

* Åpnet for trafikk 23. februar 2008.

* Forbinder Ulstein-regionen på Sunnmøre med Ørsta/Volda-regionen.

* Tunnelen er en del av riksvei 653.

* Bratteste stigning mot Ulstein-siden er 9,6 prosent. (©NTB)

– Vi kan bekrefte at alle fem omkom. Vi er ikke ferdig med identifisering og varsling av pårørende, så det vil foreløpig ikke bli gitt flere opplysninger om de omkomne i ulykken, sier politioverbetjent John Kåre Flo ved Sunnmøre politidistrikt til NTB natt til mandag.

På Ulstein-siden

Ulykken i Eiksundtunnelen mellom Ulstein og Ørsta kommuner skjedde på Ulstein-siden av tunnelens dypeste punkt. Etter kollisjonen oppsto det brann i kjøretøyene.

– Vi kan dessverre ikke si noe om hva som er årsaken til ulykken. Det må vi komme tilbake til, sier Flo.

Politiet ble varslet om ulykken klokken 21.12 søndag kveld. På grunn av voldsom varme og tett røyk fra brannen tok det tid før redningsmannskaper fikk hentet ut de omkomne.

Full utrykning

Alt tilgjengelig mannskap fra brannvesenet i Ørsta, Volda og Ulstein rykket ut til tunnelen, og det var også full utrykning fra politi og sykehus.

Et ambulansehelikopter kom til stedet søndag kveld.

Det blir opplyst at den ene bilen er totalt utbrent.

Eiksundtunnelen er en topp moderne tunnel med 68 nødstasjoner med telefoner som varsler veitrafikksentralen så snart noen løfter av røret.

Tunnelen er blant Norges lengste med sine 7.765 meter og altså verdens dypeste veitunnel, 287 meter under havets overflate på det dypeste. (©NTB)