FFK-helten forsvinner

Kasey Wehrman setter straffe forbi gjestenes målvakt Pavel Londagk og utligner til 1-1 under eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Bodø/Glimt i Fredrikstad søndag kveld. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Les mer Lukk

<pCelso Borges reddet ett poeng for Fredrikstad i 2-2-kampen mot Bodø/Glimt, men nå forsvinner helten til Gold Cup.</p

FFK har gjort et lite varp med å hente costaricaneren. Minuset er at han nå blir borte i minst to serierunder ettersom Costa Rica skal spille i Gold Cup.

Borges har allerede scoret fire mål for rødbuksene, og har vist at han kan bli en meget god investering for økonomisk hardt pressede Fredrikstad. Godt spill i Gold Cup kan være det som får større klubber til å vise interesse for søndagens redningsmann.

Celso Borges var ikke skuffet etter kampen søndag.

– Skuffet, nei! Vi fortsetter å ta poeng, og det var vanskelig mot et defensivt Bodø/Glimt. Vi ønsker selvsagt å vinne, men det var vanskelig å bryte gjennom i dag. Jeg føler jeg har glidd godt inn i laget, men for meg er ikke mine prestasjoner det viktigste. Det er hvordan laget opptrer og hva vi sammen kan få til, sa Borges etter kampen.

Han var en av de få som klarte å heve seg over den grå massen i søndagens kamp.

Forskjellige syn

De to trenerne hadde vidt forskjellige syn etter kampen.

– Jeg synes vi gjorde en god prestasjon, men det er litt bittert at vi ikke fikk med oss alle tre poengene.

Fredrikstad slår mye langt, og vi har gode duellspillere som ryddet godt opp, syntes Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen.

– Hvis vi fortsetter sånn framover er det bare et spørsmål om tid før vi får den første seieren på bortebane.

Fredrikstads trener Tom Freddy Aune var meget skuffet.

– Vi gjorde en dårlig prestasjon og slapp inn altfor enkle baklengsmål som gjorde at Bodø/Glimt kunne legge seg bakpå. Det gjorde de godt. Vi hadde altfor dårlig balltempo og for lite bevegelse i laget til å skape nok målsjanser, sa han.

Sommerheten så ut til å ha tatt begge lag på Fredrikstad stadion. Tempoet var meget bedagelig, og feilpasningene florerte. Fredrikstad presset Bodø/Glimt på defensiven i 2. omgang, men Pavel Londak hadde lite å gjøre helt bakerst.

Faktisk var utligningen etter 78 minutter omgangens første målsjanse.

Ny keepertabbe

Til tross for særdeles få målsjanser også før pause, ledet Bodø/Glimt 2-1. Og hjemmelagets keeper Erik Bråthen må ta mye av skylden for nettopp det.

Mounir Hamouds 1-0-scoring føyde seg inn i rekken av keepertabber i årets eliteserie, og heller ikke Anders Konradsens lure skudd som ga 2-1 så utakbart ut.

Hjemmelaget hadde et lite spillemessig overtak, men det offensive spillet fra forrige kamp var helt fraværende. Fredrikstads utligning kom på et korrekt idømt straffespark satt inn av Kasey Wehrman.

Fjorårets sølvvinner Fredrikstad er veldig ustabile og har nå gått fra årsbeste til årsverste på to kamper. Neste runde tar de turen til Bergen for å møte Brann før de møter Sandefjord på Fredrikstad stadion.

Bodø/Glimt møter Molde hjemme i neste runde før de tar turen til et viktig bunnoppgjør mot Lyn på Ullevaal. (©NTB)