Sjansesløseri på Marienlyst

SIFs Ola Kamara hylles av fansen og jubler etter å ha utliknet under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Sandefjord på Marienlyst Stadion i Drammen søndag kveld. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Les mer Lukk

<pSandefjord ledet, men satset på å forsvare seg. Strømsgodset sløste med sjansene, og lagene måtte nøye seg med ett poeng hver søndag.</p

Det endte 1-1, og Sandefjord har ikke vunnet i serien siden 6. mai. Fattige tre poeng på de åtte siste kampene har sørget for at vestfoldingene nærmer seg bunnstriden.

I den 16. serierunden på Marienlyst fikk Patrick Walkers mannskap en drømmestart da Admir Rascic gjorde 1-0 allerede etter fem minutter.

Strømsgodset-spillerne raste mot dommer Terje Hauge og mente Lars Ivar Moldskred burde hatt frispark i duellen han tapte mot Sandefjords Birger Madsen. Admir Rascic fikk lurt ballen over mållinjen og gjorde sitt tredje mål for sesongen.

– Det var et soleklart frispark. Madsen tråkket meg på foten og gikk i kroppen min. Jeg er lynforbannet over at jeg ikke får frispark, og det var iallfall ingen keepertabbe, sa Moldskred som også tidligere i sesongen er kommet i fokus etter baklengsmål.

Strømsgodset led under savnet av nøkkelspillerne Fredrik Winsnes og Alexander Aas, som sonet karantene for gule kort. Likevel var nok Godset-trener Ronny Deila den som var mest skuffet over bare ett poeng.

Fort gjort

I det 72. minutt fikk Deila likevel uttelling da han gikk over til tre mann bak og satte inn unggutten Ola Kamara. Med sin annen berøring på ballen, sekunder etter at han kom innpå, satte Kamara ballen kaldt forbi Espen Bugge Pettersen.

Hjemmelaget hadde nok sjanser til å ta med seg tre poeng.

Størst av dem alle foruten målet var det velplasserte frisparket til Øyvind Storflor i det 17. minutt. Sandefjord-målvakt Espen Bugge Pettersen fikk så vidt fistet ballen til siden, og fanget returen på målstreken.

– Vi spilte fantastisk fotball, og fortsetter vi sånn blir det mange poeng framover. Vi spilte ut Sandefjord, mente Deila.

Steinar Pedersen og Storflor var i perioder gode på Strømsgodsets høyreside og skapte mye trøbbel for vestfoldingene.

God SF-keeper

At Sandefjord fikk med seg poeng kan trener Patrick Walker takke en svært god Espen Bugge Pettersen og ineffektive Godset-spillere for.

– Det var veldig gøy å ha mye å gjøre, men jeg er litt irritert over at vi ikke vant. Vi ble slitne litt for tidlig, mente Bugge Pettersen som flere ganger denne sesongen har storspilt for vestfoldingene.

I sisteskansen har Sandefjord en matchvinner. Etter hvilen måtte han likevel kapitulere etter stormløpet fra vertene.

– Uavgjort var greit med tanke på sjansefordelingen. Vi gjorde en god 1. omgang og hadde flere muligheter på kontringer etter sidebytte, sa Patrick Walker.

Sandefjords målscorer Admir Rascic klarte å pådra seg gult kort for kjeftbruk på dommeren etter at han var byttet ut. (©NTB)