Molde banket Lyn etter pause

Moldes Josè Mota jubler etter å ha satt inn 4-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Lyn på Aker Stadion i Molde søndag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Les mer Lukk

<pMolde biter seg fast i toppen av eliteserien. Søndag ble Lyn Oslo slått med utklassingssifrene 4-0.</p

Moldes briljante midtbanespiller Makhtar Thioune ble nok en gang banens dominerende spiller. Han scoret selv ett mål på straffe og la inn til to andre. I tillegg til Thioune scoret Pape Pate Diouf, Mame Biram Diouf og José Mota.

Mota hadde bare vært på banen et par minutter da han headet inn 4-0.

Selv var Thioune godt fornøyd med Moldes største seier hittil i år.

– Vi vant fordi vi spilte bra og scoret mål. Og så vant vi fordi vi vil opp på tabellen, var hans nøkterne vurdering av kampen.

Molde-trener Kjell Jonevret er også godt fornøyd med utviklingen, ikke minst på hjemmebane.

– Vi har spilt fem kamper på 13 dager nå, og vi merker at enkelte begynner å bli slitne. Det ble litt rufsete i forsvar i annen omgang. Men Knut (Dørum Lillebakk) briljerte og tok det som kom av skudd, sa Molde-treneren.

Molde-keeper Lillebakk var i tillegg til Thioune og de to Diouf'ene blant kampens profiler.

Store Lyn-problemer

For Lyn fortsetter problemene. Lyn-trener Kent Bergersen har likevel ikke tenkt å kaste kortene. Det er fortsatt håp, mener han.

– Det kan ikke gå stort dårligere enn det har gjort så langt denne sesongen, så vi har vel alt å vinne, sa han etterpå.

Han mener at Lyn ble snytt for en straffe i slutten av første omgang. Tilsynelatende ble Lyns Erling Knutzon felt av Moldes Kristoffer P. Vatshaug. Dommer Svein-Erik Edvartsen lot spillet gå videre.

Derimot fikk Molde straffe i en situasjon som Bergersen mener var identisk da Moldes supereffektive innbytter, Rune Ertsås, kom inn og ble felt innenfor 16-meteren.

Guastavino satte fart

Første omgang ble holdt til et ikke altfor høyt tempo i sommervarmen. Molde hadde to sjanser, Lyn ingen.

Molde scoret på en av sjansene og ledet 1-0 ved pause. I annen omgang frisknet det betydelig til, kanskje fordi temperaturen falt noen grader – men trolig mest fordi Lyns bestemann, Diego Guastavino, kom inn på banen.

Han laget mye trøbbel for Molde-forsvaret, men lyktes ikke i å score på en gedigen sjanse alene med Molde-keeper Lillebakk, etter at Vegard Forren mislyktes med en klarering. På overtid var også Lyns Erling Knutzon alene med Lillebakk, men keeperen reddet. Han gjorde i det hele tatt en strålende jobb mellom stengene.

For Molde er fortsatt Rosenborg den store utfordringen:

– Det er litt typisk at når vi har en god sesong, så er Rosenborg enda litt bedre. Men sesongen er ennå ikke slutt, sa Molde-kaptein Daniel Berg Hestad. (©NTB)