Familien krever ny obduksjon

Familien krever ny obduksjon
<pMichael Jacksons familie ønsker en uavhengig obduksjon etter popkongens plutselige dødsfall.</p

En rekke ubesvarte spørsmål gjenstår etter dødsfallet, sier pastor Jesse Jackson på vegne av Jackson-familien lørdag.

Salget av Michael Jacksons musikk har gått rett i være etter artistens bortgang.

Det rettsmedisinske instituttet i Los Angeles gjennomførte fredag en obduksjon av liket, men rettsmedisinerne kunne ikke fastslå dødsårsaken og sa den endelige obduksjonsrapporten ikke vil foreligge før om seks til åtte uker.

Nå vil Jackson-familien besørge en uavhengig obduksjon.

Uvissheten om dødsårsaken er som et åpent sår for familien, sier Jesse Jackson. Familien stiller også spørsmål om hvilken rolle Michael Jacksons personlige lege har spilt, sier han.

Familien overtok lørdag ansvaret for den avdøde. Det er ikke opplyst hvor kisten med den døde er brakt, og det er heller ikke gitt detaljer om hva som videre vil skje.

Les også: Var klar til å gi ut plate

Finansimperium

Jacksons dødfall etterlater mange spørsmål om hvordan et enormt finansimperium skal gjøres opp. Jacksons testament er ikke offentliggjort, og det er foreløpig uklart hvem som arver og tar over hva i boet.

Ifølge politietterforsker Craig Harvey er obduksjonen av superstjernen avsluttet.

Salget av Jacksons albumer på Amazon steg hele 700 ganger da nyheten om dødsfallet ble kjent torsdag.

– Det kan ærlig talt vise seg at han er god for mer som død enn levende, sier Jerry Reisman i musikkstudioet Hit Factory, der Jackson lagde bestselgeren «Thriller».


Les også: Levde som konge, men skyldte milliarder

Lukrative rettigheter

Ifølge noen anslag kan Jackson-boet være verdt over 1 milliard dollar.

I tillegg til rettighetene til stjernens egen musikk, eide Jackson halvparten av Sony/ATV Music Publishing, som kan være verdt hele 2 milliarder dollar alene. Selskapets rettighetskatalog inneholder musikk av Beatles, Bob Dylan og Neil Diamond.

Samtidig hadde Jackson anslagsvis 400 millioner dollar – i underkant av 2,6 milliarder kroner – i gjeld da han døde.

Kreditorer

Før noe blir fordelt, skal kreditorene ha førsterett i boet.

– Det første spørsmålet er om det er noe igjen etter at gjelden er betalt, sier Robert Rasmussen ved University of Southern California.

Det er uklart hva barna Prince Michael, Paris Michael og Prince Michael II blir tilgodesett. Andre mulige arvtakere er Jacksons foreldre, fem brødre, tre søstre og øvrig familie.

Uklare eierbrøker, mange interessenter og Jacksons disposisjoner de siste årene kan forårsake en langvarig kamp om både boet og den musikalske arven etter kongen av pop.

Les også: - Michael Jackson døde av overdose

Les også: Slik husker vi Michael