Slutter å lete etter ofre

<pBrasil innstiller letingen etter omkomne etter Air France-flyet som styrtet i Atlanterhavet 1. juni. </p

51 av de 228 personene som var om bord i Airbus A330-flyet er funnet, men de siste ni dagene har letingen ikke gitt resultater, opplyser oberstløytnant Henry Munhoz i det brasilianske flyvåpenet.

Franske, spanske og amerikanske fly har også deltatt i den 26 dager lange letingen etter omkomne og vrakrester i Atlanterhavet der flight 447 styrtet på vei fra Rio de Janeiro til Paris. Fire av passasjerene om bord i ulykkesflyet var norske statsborgere.

600 deler fra ulykkesflyet er hittil plukket opp av havet, men årsaken til flystyrten er fortsatt ikke kjent.

Flyets ferdskriver og taleregistrator er ikke funnet, noe som gjør granskingen ekstra vanskelig. Disse kunne kanskje ha gitt nærmere svar på hva som skjedde.

Letingen etter de to oransje boksene vil fortsette til 2. juli, da peilesignalene de sender ut etter alt å dømme vil dø ut.

Den franske atomubåten Emeraude og to forskningsfartøy deltar i letingen etter boksene, og en miniubåt som kan dykke til hele 6.000 meter er også på plass.

Air France-styrten utenfor Brasil er den verste flyulykken det franske selskapet har opplevd i sin 75 år lange historie. (©NTB)