Har ingen forklaring

FANS: Flere hundre mennesker samlet seg i går kveld lokal tid utenfor rettsmedisinerens kontor i Los Angeles. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pObduksjonen av Michael Jackson ga ikke noe klart svar på hva den 50 år gamle popstjernen døde av, opplyser rettsmedisinerne i Los Angeles. </p

Les mer  

Ifølge sjefetterforsker Craig Harvey er obduksjonen avsluttet, uten at det ble funnet ytre skader eller indikasjoner på at Jackson led noe annet enn en naturlig død.

Ifølge Harvey viste obduksjonen at Jackson tok medikamenter, men det må flere analyser til før man endelig kan si hvilke preparater det var snakk om.

Et endelig svar på prøvene kan først ventes om fire til seks uker, sier Harvey.

Søkelys på lege

Jacksons privatlege gjennom de siste tre årene, hjertespesialisten Conrad C. Murray, var hjemme hos popkongen da han falt sammen, og han drev gjenoppliving da ambulansepersonellet ankom.

Murray skulle også ha fulgt Jackson til Storbritannia i juli, på oppdrag fra AEG Live som er arrangør av de 50 konsertene han skulle holde i London.

– Michael insisterte på dette, opplyser sjefen for AEG Live, Randy Phillips.

Tauet bil

Visepolitisjefen i Los Angeles, Charlie Beck, bekrefter at Murray befant seg i Jacksons hus da de ankom.

– Vi anser ham ikke for å ha vært lite samarbeidsvillig på dette tidspunktet, sier Beck.

– Vi håper at han vil bistå oss i å komme fram til sannheten om hva som skjedde, sier han videre.

Politiet tauet fredag inn Murrays bil, som sto parkert utenfor luksusvillaen Jackson leide i Beverly Hills. En talsmann begrunnet dette med at bilen kunne inneholde mulige beviser i form av legemidler.

Injeksjoner

Mye tyder på at Michael Jackson døde som følge av et hjerteanfall, men det utelukkes ikke at dette helt eller delvis kan ha blitt forårsaket av medikamentbruk.

Et medlem av popstjernens nærmeste familie opplyser til kjendisnettstedet TMZ.com at Jackson fikk daglige injeksjoner av det morfinlignende preparatet Demerol, og at han fikk en slik injeksjon kort tid før han falt sammen torsdag.

– En injeksjon av et sterkt smertestillende stoff som Demerol kan hemme normal pusting eller forårsake et plutselig fall i blodtrykket, noe som kan bidra til problemer med hjerterytmen, sier dr. Lance Becker som er spesialist i akuttmedisin ved University of Pennsylvania og talsmann for American Heart Association.

– Dersom dette skjer hos en person som fra før har tette årer, kan det gjøre situasjonen mye verre, sier Becker. (©NTB)