Knusende Rekdal-kritikk

IRRITERT: Fotballpresident Sondre Kåfjord er ikke nådig i sin kritikk av Kjetil Rekdal etter gårsdagens opptrinn på Brann stadion i Bergen. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pFotballpresident Sondre Kåfjord er ikke nådig i sin kritikk av Kjetil Rekdal etter at Aalesund-treneren kalte Eirik Bakke «alkis» torsdag.</p

Oslo (NTB-Per-Kristian Eriksen): Det rant fullstendig over for Rekdal etter kampen på Brann stadion, der Brann vant 2-1.

Like før Aalesund-treneren skulle intervjues på NRK kom han i en voldsom krangel med Eirik Bakke, og på riksdekkende TV hørte alle og enhver Rekdal kalle Bakke for «alkis».

Aafk-treneren har i ettertid gitt Brann-spilleren en personlig unnskyldning, men NFF ser på situasjonen som svært alvorlig og beklagelig.

– Jeg ønsker å si veldig tydelig ifra om at vi ikke vil ha slike tilstander i norsk fotball som det vi så fra Bergen torsdag. Ingen kan snakke til og om hverandre på den måten som skjedde på Brann stadion. Det bryter mot alt vi står for i norsk fotball. Det er rett ut sagt et brudd på folkeskikken, sier Sondre Kåfjord til NTB.

Han kommer med knusende kritikk av Kjetil Rekdal, men vil ikke ta stilling til hvilke sanksjoner som eventuelt kan brukes mot Aalesund-treneren.

– Den sanksjonsmessige delen overlater jeg til juristene våre å se på, og jeg tror nok denne saken kommer til å ende i Doms- og sanksjonsutvalget, sier Kåfjord. Han legger til at også disiplinærutvalget nok kan bli involvert i saken.

På bakgrunn av ordvekslingen mellom Rekdal og Bakke har NFF bedt Aalesund og Brann om en redegjørelse innen tirsdag 30. juni. NFF vil på grunnlag av redegjørelsene vurdere om saken skal følges opp videre.

Takhøyde

– Selvsagt skal vi ha takhøyde i norsk fotball, men det blir totalt ødeleggende når en profilert eliteserietrener og en tidligere sentral spiller står fram på den måten som TV viste etter kampen i Bergen torsdag kveld, sier fotballpresidenten.

Han så ikke selv TV-sendingen torsdag kveld, men ble tidlig gjort oppmerksom på hva som hadde skjedd.

– Jeg så dette først fredag formiddag, og etter at arbeidsdagen startet har ikke telefonen stått stille, sier Kåfjord.

Han understreker at norsk fotball vant fair play-prisen til Det europeiske fotballforbundet (UEFA) i fjor. Premien var europacupplass til Rosenborg.

– UEFA har sett på alle forhold rundt norsk fotball. Både spillere og trenere er evaluert, og i fjor var vi best av alle. Det betyr at vi er kommet et langt stykke på vei når det er snakk om å oppføre oss.

– På bakgrunn av det blir kontrasten til det som skjedde torsdag voldsomt iøynefallende, mener Kåfjord.

Trist

– Det er trist for alle dem som trener lag nedover i aldersklassene og som prøver å lære spillerne sine folkeskikk. De får en vanskelig jobb når Rekdal står fram slik han gjorde etter kampen torsdag. Mange vil nok tenke at de kan opptre på samme måte, når en så profilert trener som Kjetil Rekdal gjør det, sier Sondre Kåfjord til NTB.

– Nei, vi vil ikke ha det slik i norsk fotball, understreker Kåfjord som gjerne vil sende et kraftig signal til norsk fotball og det norske folk om dette.

Fotballpresidenten sier at hans kritikk først og fremst er rettet mot Kjetil Rekdal, for han mener det er svært stor forskjell i ytringsinnholdet i det Rekdal sa sammenlignet med Eirik Bakkes utblåsning, der han kalte Aalesund-trener en «feit gris».

– Jeg vil være forsiktig med å si for mye om Bakke i denne sammenhengen. Jeg lar juristene avgjøre hans rolle i denne saken, sier Kåfjord til NTB.