StatoilHydro krever alkoholsalg på bensinstasjoner

<p StatoilHydro, som er delvis eid av den norske stat, truer med masseoppsigelser i Litauen hvis ikke det baltiske landets regjering gir etter for krav om å selge alkohol nattetid på bensinstasjonene.</p

Litauen innførte 1. januar i år forbud mot butikksalg av alkohol mellom klokken 22 og 8. Forbudet ble innført for å hindre fyllekjøring og mange dødsfall på veiene.

Men StatoilHydro, der den norske stat eier 67 prosent av aksjene, presser nå Litauens regjering og krever fortsatt alkoholsalg nattetid, skriver Dagens Næringsliv.

StatoilHydro driver 66 bensinstasjoner i Litauen. I et brev til landets regjering skriver StatoilHydros generaldirektør i Litauen, Morten Christensen, at forbudet har betydelige negative effekter for dem som driver bensinstasjonene og deres ansatte.

– Vi ber dere snarest om å revurdere forbudet, skriver han.

Han mener forbudet har ført til betydelig inntektsfall som gjør at det blir for dyrt å fortsette med fullt servicetilbud på bensinstasjonene. Alternativet vil bli automatstasjoner. Det ligger dermed an til omfattende oppsigelser av ansatte, skriver han.

Statssekretær Robin Martin Kåss (Ap) i Olje- og energidepartementet vil ikke kommentere innholdet i StatoilHydros brev. (©NTB)